torstai 18. elokuuta 2016

17.8 West Yellowstone, MT - Rock Springs, WY

Keskiviikkona herättiin raikkaaseen aamuun ja kiirehdittiin motellimme vieressä olevaan kuppilaan aamupalalle.

Sieltä saimmekin vahvat eväät päivän vajaseen 500 km pyrähdykseen. Ennen lähtöä piti vielä tarkistaa kerrospukeutuminen, että on sitten helppo vähentää vaatetusta ilman lämmetessä. Pyörien tankkauksen jälkeen suunnistimme West Yellowstonen lännen puoleista reittiä etelään päin kohti Jacksonia.

Lähtiessä oli vähän epäselvää kuinka paljon aamuaurinkoa ja näkyvyyttä peittävästä kerroksesta oli tavallista usvaa ja mikä osa metsäpalojen aiheuttamaa savua. Hajusta päätellen savun osuus oli melko suuri. Aamupäivä siinä meni henkeä haukkoen ja tietyömailla ajovuoroa odotellen, mutta muuten reitti oli nautittavaa ajella ja ilmakin lämpeni tuttuihin lukemiin. Maisemia täplittävät nyt maatilat koneineen ja suurin joukoin tienvarsiaidan takana aivan tien vieressä laiduntavat lehmät.

Tetonissa pidettiin lyhyt kahvitauko ja baanalle. Matka jatkui reipasta vauhtia silmänkantamattomiin jatkuvien maissipeltojen ja hevostilojen vuorotellessa maajussien aherrukseen pelloillaan. Päivään mahtui tietenkin yksi H-D-liike, Jackson Holessa. Taas tuli kokoelmiin uusi T-paita niille, joiden laukuissa vielä on tilaa. Muille löytyi merkkiä ja pinssiä.

Iltapäivän ajoa eivät taas maisemat silmiä kirvelleet, autiota aromaisemaa ja tuulta, kovaa tuulta ... hyvä ettei kypärä päästä lähtenyt. Seuraavaan yöpymisemme suunniteltu Rock Springs putkahtikin sitten yllättävän aikaisin eteemme ja majoituimme pikaisesti ennen aikaista illallista. Illallispaikoista oli valittavana meksikolaista, meksikolaista, meksikolaista ja McDonalds. Valittiin meksikolaista.

Koko porukan mielestä ajopäivä oli varsin mukava, eipä niinkään maisemien kuin reitin itsensä takia, mukavia mäkiä ja mutkia hyväkuntoisella tiellä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti