maanantai 15. elokuuta 2016

12.8 Scottsbluff, CO - Rapid City, SD

Toinen ajopäivä lähti käyntiin aamu kahdeksalta, virkkua porukkaa. Ilma on kaunis ja aurinkoinen mutta ei liian kuuma. Aamupäivän ajo meni suurinpiirtein eiliseen malliin maisemien suhteen. Ne tuulimyllyt tosin vaihtuivat lehmiin joita näkyikin runsaasti, onneksi pysyttelivät siellä aidan toisella puolella. Reissun ensimmäinen buffalokin tuli bongattua, yksinäinen vaeltaja turvallisen kaukana niityllä.  Ei nyt ihan vedonlyönnin paikka, mutta vahva veikkaus on että niitä näkyy vielä lisää ... aika monta.

Iltapäivän aikana maisemat vaihtuivat jo vähän mielenkiintoisemmaksi, mukavia mäkiä ja mutkiakin useammin kuin 30 km:n välein. Osavaltio vaihtui ja johan alkoi näkyä jo muitakin mopoilijoita oikein ryhminä, Custerissa näytti olevan isompikin kokoontuminen. Emme jääneet niitä ihmettelemään, vaan jatkoimme matkaa päätä pahkaa, eli päitä pällistelemään.
Ensimmäinen pää, Crazy Horse Memorial näytti olevan vielä vähän vaiheessa, puuttui se hevonen. (kuvan malli on 1:34 taustalla näkyvästä todellisesta työstä). 

Heti perään lisää päitä, ne kuuluisat presidentit tietysti eli Mt Rushmore National Memorial.
Presidentit vaihtuvat, mutta päät eivät lisäänny eikä vaihdu, ne samat vanhat neljä naamaa sieltä töllisteli uteliasta turistilaumaa.

No päät on nyt nähty ja vielä olisi aikaa käydä jossain ennen majoittumista Rapid Cityssa. Sieltä on tietysti googletettu H-D-liike (yllätys yllätys), joten sinne T-paita ostoksille, vielä on laukuissa tilaa. Hienosti ajoitettu lähtö majapaikkaan säästi sateessa kastumiselta.
Vettä tulikin heti kun saatiin pyörät parkkiin ja kamat sisään jokseenkin runsaasti hetken aikaa.

Aamun virkeys on porukasta kummasti iltaa kohti hävinnyt, joten ruokapaikaksi valittiin hotellin alakerran Marco's Pizza, eikä huono valinta ollutkaan.

Lisäksi ei se Inkkari ihan huono mopo olekaan, hyvä ajaa eikä mahdoton kyytiläisellekään. Ei mene kotimopot kuitenkaan vaihtoon :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti