keskiviikko 17. elokuuta 2016

16.8 West Yellowstone

Kaksi yötä samassa hotellissa ja heti aletaan löysäilemään. Elikkä viereisen pikkukuppilan aamupalan jälkeen lähdettiinkin liikkeelle vasta klo 9. Vähän oli syynä viileä ilma näin aikaisin aamulla, me kun olemme jo niin tottuneet lämpimiin keleihin.

Koko reissun ajan on ollut liki 30 astetta lämpöä ja vettäkin on saatu vain pullosta. Parina päivänä on tirahtanut taivaalta muutama tippa, mutta niitä ei voi laskea sateeksi. Metsäpalot raivoavat edelleen, ja niinpä saimme nauttia edelleen savun tuoksuisesta ilmasta päiväreissumme alkupätkän.

Tämän päiväinen retkemme kulki Madisonin kautta Grand Loopille. Ensin eteläiselle lenkille kohti geysirejä. Old Faithfullin purkausaikataulu tarkistettiin ja jäätiin odottelemaan mitä tapahtuu, tuleeko suihkaus vai ei ... no tulihan se niinkuin aina ennenkin. Purkauksen jälkeen jatkoimme matkaa kohti West Thumbia ja Yellowstone-järveä. Aikamoinen lätäkkö se onkin.

Matkan tässä vaiheessa alkoi jo henkikin kulkea paremmin, kun metsäpalon savut ja geysirien rikinkatku jäi taakse. Taakse jäivät myös reissun ensimmäinen biisonilauma. Yksittäisiä otuksia nähtiin aiemmin, mutta nyt koimme jännityksen hetkiä kun pari "pikkuruista" biisonia rynnisti tien yli juuri kun olimme laumaa ohittamassa. Onneksi niillä oli jotain mielenkiintoisempaa tarjolla ja säästyimme lähikontaktilta.

Järven rantaa aikamme seurattuamme suunnistimme taas kohti pohjoista Yellowstone-jokea seuraten Canyon Villageen ja sieltä Tower Junctionin kautta pohjoista lenkkiä Mammothiin, jossa niitä höyryäviä lähteitä löytyy lisää.
Kahvitauon jälkeen käynnistimme urheat ratsumme ja suuntasimme kohti metsäpalojen kajoa ja savupilveä, joka tässä vaiheessa jo peitti puoli taivasta.

Loppumatkasta jouduimme pariin otteeseen yllättävään liikenneruuhkaan vain todetaksemme jonkun hirven näköisen otuksen pähyilevän tienvarsipusikossa. Pitääkö sitä nyt sellaisen takia kamera kainalossa juoksennella tien poikki kuin päättömät kanat. Neilläpäin niitä näkee harva se päivä, joten kuvaillaan me vaan niitä biisoneita kun ei karhuja ja susia ollut näkösällä. Savuverhon takana odotti West Yellowstone ja motellimme City Center. Pikaisen elpymisen jälkeen illalliselle ravintolaan, johon emme todennäköisesti ole kovin tervetulleita lähiaikoina. Taidettiin olla vähän nuukia niiden tippien kanssa, hyvä ettei perään heitetty antamiamme pikku roposia.
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti